22. lokakuuta 2012

Talven ihmemaa ja Rodeoponi


Tänne pohjoseen on tullu ihan parissa viikossa jo talvi - tultiin Jullen kans viettämään syyslomaa Pudasjärvelle, ja täällä on parhaimmillaan -7 astetta pakkasta. Melkein joka paikka on jäässä, ja kentälle ei oo asiaa. Oikeastaan pelto on tällä hetkellä ainut paikka missä voi ratsastaa, ja seki on osittain niin liukas että pitäis olla hokit alla :/ Parin viikon päästä on onneksi tulossa kengittäjä, niin saadaan Jullellekki talvikengät alle!


Mutta Jullen kans on ollu nyt armotonta koulutreeniä viime päivät, ku saatiin uus satula! Passierin koulupenkki, aivan mahtava istua ja just sopiva Jullelle :) Koitan saada siitä jotain kuvaa vielä tällä viikolla. Mutta ratsastus on sujunu paljo paremmin nyt ku on oikeasti sopiva satula, eikä myöskään tarvi vääntää koulua estesatulalla!


Tänään saatiin muutama video ja kuvia ku yritin saada Jullea kuulolle ja kulkemaan siististi. Jullella oli vaan ihan älyttömästi virtaa, eikä olis malttanu kulkea mitenkää päin, eikä asiaa kyllä auttanu yhtää se että alkuravien aikana katkes toinen jalustinhihna, ja jouduin sitte menemään ilman jalustimia koko tunnin... Ei olis muuten haitannu mitään, mutta Jullen ravi on muutenki jo aika epätasasta, nii kuvitelkaapa sama ku hevonen yrittää painella kiitoravia ja pohjakaa ei oo mikään tasasin, ku jouduttiin menemään pellolla.. :D


Nähtiin Karskan kans myös tänään Jullen rodeoponipuoli! Yhen kerran säikähti jotain olematonta ja hyppäs varmaan puoli metriä ilmaan, ja pari kertaa vetäs oikeen näyttävät pukit ku ei olis halunnu nostaa vasenta laukkaa.. En kuitenkaa tippunu, ja saatiin lopulta se vasen laukkaki nousemaan ilman mitään kummempia loikkia :)
Perjantaina suunnataan Jullen kans takas Jääliin, ja lauantain kouluratsastuskisat Haukiputaalla jää kyllä tällä kertaa väliin - ei oo kyytiä, ja Jullekaa ei kyllä parhaimmassa kuosissa ois ollu. Mutta ehkä me tän talven aikana ehitään viellä joihinki pikkukisoihin osallistua!
1 kommentti:

  1. vanha blogini ei näytä enää uusimpia postauksia lukuluettelossa, joten jouduin perustamaan uuden blogin. Tervetuloa seuraamaan minun ja nelijalkaisten arkea uudessa osoitteessa!:)

    http://jennanhevosharraastus.blogspot.fi/2012/10/aloitus.html

    VastaaPoista