12. toukokuuta 2015

Treenejä ja kisoja

Hui, tajusin äsken että edellisestä postauksesta on kulunu jo melkein puoli vuotta! En oo saanu mitään aikaseksi, koulujutut painaa päälle ja kuvaajista on puutetta, ja kuvattomat postaukset on ainakin omasta mielestä aika tylsiä. Mutta nyt tuli tällainen pieni rako että mullaki on aikaa kirjotella, joten kerrataan kuulumisia taas pitkästä aikaa!

Postauksen kuvat; kaksi ensimmäistä (c) Irja Korhonen, kaksi jälkimmäistä (c) Saara Niskala


Meidän treenit on jatkunu koko talven läpi enimmäkseen Suskin ja Paavon kenttätreenien osalta, ja muutamissa kisoissa on käyty myös pyörähtämässä. Talvella startattiin meidän ensimmäiset yhteiset koulukisat, ja voi luoja minkälaista se oli :D Ohjelmana toimi harrasteluokan kenttäohjelma. Ja treenattiinko kouluaitoja etukäteen - no ei tietenkää! Pelkäsikö Julle niitä - enemmän ku mitää muuta! Eli eka koulurata oli Jullen osalta oikein jännittyny ja epämääränen, mutta se kuitenki suoritti kaiken mitä pyysin ja saatiin lähemmäs 54% radasta.


Toinen koulurata startattiin muutama viikko sitte, HeC -merkin kouluohjelma. Ja tässäkään välissä ei tietenkää sitä kouluaitojen sisässä ratsastamista treenattu (miten niin laiska rakentamaan...), mutta en ois yllä voinu olla ylpeempi ponista! Ei pelänny aitoja ollenkaa, ja suoritti oikein tasasesti. Laukassa Julle oli tosin hriveän jännittyny eikä laukannu ihan täysin kolmitahtisesti, mutta tätä lukuunottamatta oli kiva rata. Ja näistä kisoista saatiin vähän reilu 58%, eli edistystä on tapahtunu!


Parit seuraestekisat on myös käyty tässä Äimärautiolla. Kisoissa hypätty yleensä 60cm ja 80cm luokat, ja 80cm on alkanu sujumaan jo oikein kivasti. Yleensä ollaanki saatu puhdas rata josta tällasissa ns. "hyvän mielen kisoissa" on saanu ruusukkeen. Eilen käytiin sitte pomppimassa Äimärautiolla aluekisojen yhteydessä oleva seuraluokka 80cm, sieltä napattiin 4vp. Tää ei kuitenkaan mua haittaa, ekat ulkokisat tälle vuotta, rata oli tasainen ja Julle kuunteli.


Kuolaimissa meillä on myös tapahtunu muutos, tällä kertaa vähän parempaan päin. Varmaan blogin seuraajat tietääki että aikoinaan hyppäsin Jullella nivelillä, ja puolisen vuotta sitte vaihdoin ne pelhameihin että sani lisää kontrollia esteille. Nyt puolen vuoden treenien jälkeen voin todeta että treenit on tuottanu hurjasti tulosta ja ollaan päästy pariin otteeseen hyppäämään nivelillä! Ensimmäisen kerran vähän extemporena, viime torstaina olin menossa juoksuttamaan Jullen ja totesin että voisin sittekki hypätä koska esteet oli valmiina... Siinä sitte puolisen tuntia hypeltiin nivelet suussa ja Julle tuntu ihan älyttömän hyvältä, se kuunteli istuntaa eikä kaahaillu juuri ollenkaa. Toisen kerran hypättiin sitte nyt kisoissa, tällä kertaa oli vähän enemmän vauhtia mutta kuunteli silti tosi hyvin. Hyvällä tuurilla meillä ei tarvi enää siirtyä niveleihin takas, ainakaan rataesteitten osalta.

Mutta treenit jatkuu, me suunnataan kesäksi Kankaanpäähän mun kesätöitten takia. Oulu jää siis kesäksi taakse, mutta ei haittaa ollenkaa sillä kisojahan tuolta etelämmästä löytyy paljon paremmin. Näillä näkymin osallistutaan Niinisalossa kenttäkisoihin 11.-12.7, saa tulla moikkaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti