28. heinäkuuta 2014

Askellajit part. 2 - Vermon suora

"...ja etusuora aukeaa viimeistä kertaa, kärjessä ravaa tasaisesti Julmuri, selässään Sonja Rytinki. Ruuna aloittaa loppukirin ja ravaa helppoon voittoon..."

Joo. Harmi vaan että meidän pikku kenttä ei vermon suorasta käy ja toivosin että Julleki ymmärtäis sen. Eli tosiaan, suurin ongelma ravissa on aikalailla sama kuin käynnissäki - vauhdin hallitseminen.

Nykyään ongelmana ei ole enää laahustava ravi mitä Julle esitteli ihan alkuaikoina, vaan nykyään ravi lähtee joko välittömästi tahdikkaana ja hyvänä, tai hillittömän vauhdikkaana. Nykyään ei onneksi enää vaadi paljoa että ravin saa hallintaan, mutta olisi se meille molemmille helpompaa jos ei tarvis alussa taistella että mikä se tahti tänään on. 

Tässä Jullella on "kaahailumodi" päällä - kulkee etupainosena ja painaa ohjaa vasten
Ravin yleensä yritän saada hallintaan tekemällä ravi-seis-siirtymisiä sekä ratsastamalla isolla ympyrällä. Yleensä helpoimmalla pääsee kun heti alussa menee isolle ympyrälle ja ratsastaa ravin hallintaan (minkä ite teen yleensä vaan puksuttelemalla harjotusravia ja tekemällä siirtymisiä ravin sisällä). Tästä sitten voi lähteä suoralle uralle, ja jos kaahaaminen jatkuu, uudelleen ympyrälle. Eli periaatteessa kaahailuongelma ei meillä oo mitenkään hillittömän suuri, ja se on helppo ratkasta.

Tällaista Jullea yritän hakea aina treeneissä! Rento ja kulkee hyvin
Kuitenkin siirtymiset ravin sisällä tuntuu vähän enemmän olevan hukassa. Vaikka Julle käyttäis selkäänsä "normaalissa" ravissa, se katoaa ihan täysin siinä vaiheessa jos yrittää ratsastaa pienempää tai isompaa ravia. Yritän ratsastaa ravia istunnalla, mutta silti tuntuu että Julle sekoaa ihan täysin jos pyydän esimerkiksi lyhyempää ravia jossa sillä ois selkä mukana. Laahustava mummoravi kyllä onnistuu, mutta haluan että ne kintut polkee sinne mahan alle samalla lailla kuin normiravissakin. Isomman ravin ratsastus on puolestaan vähän helpompaa. Tällä hetkellä oon antanu Jullen ite isontaa sitä ravia - ainut mitä oikeastaan pyydän siltä on se että se venyy ohjan mukana. Eli myötään ohjasta, ja hevosen tulee venyttää askelta itse. Viime aikoina tää on alkanu onnistumaan enemmän ja enemmän mistä oon oikeen tyytyväinen, mutta jos vaan se ravin kokoaminen onnistui paremmin niin voi että olisin onnellinen! 

Mutta tosiaan - lyhyt postaus näin viikonlopun loman jälkeen, huomenna jatkuu treenit ja perjantaina lähdetään takaisin Ouluun. Saapa nähä mitä Julle tykkää uudesta tallista ja uusista kavereista :) Ja pakko myös sanoa että ku tänään revin Jullelta etukavioista kengät pois, nii ei voi muuta ku kiittää kengittäjiä että ne jaksaa tehdä työtään! Mulla meni tunti saada kaks kenkää irti, hiki kaatu päälle ja mulla ja Jullella meinas molemmilla mennä jo hermot ku kengät ei tuntunu lähtevän irti. Mutta nyt sitte toiveissa ettei tarvis itellä nykkiä taas vähään aikaan nykkiä kenkuleita irti! Huomenna lähtee myös soitto meidän luottokenkääjälle, ja toiveissa on että Julle sais uudet kengät jalkaan jo heti perjantaina tai maanantaina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti