1. maaliskuuta 2013

Ongelmavyyhti(kö)?


Kuukausi on taas vierähtäny, ja nyt on aika sitte päivitellä kaikki ajantasalle. Julle on alkanu lihomaan jo tosi hyvin ja alkaa olla "normaalin" hevosen näkönen eikä yhtä laiha kuin pari kk sitte. Muutama ongelma on tullu lisää, mutta eiköhän tää tästä kesään mennessä ala taas selvitä!

Eli tuossa vajaa kuukausi sitte aloin ensinnäki epäilemään Jullelle mahahaavaa - arko mahaa, ei oikein ois halunnu juoda jne. Päätettiin kuitenkin vaan vähentää väkirehuja, lisätä heinää ja kattoa vähän aikaa että normalisoituuko se. Nyt Julle saa 10kg sijasta 16kg heinää päivässä, ja väkirehuja se saa vain 5dl prixiä aamuun ja iltaan. Tällä viikolla aloin myös syöttämään maitohappobakteerivalmistetta, että eiköhän tämä tästä vähitellen. Parempaan suuntaan ollaan jo menossa!

Toinen ongelma meillä on ollu se, että Julle ei meinaa kuunnella mitään. "Yliherkkä" pohkeelle, epätasanen ja aika kova suusta.. Ratsastuksessa on tullu tosi paljo ongelmia viimesten parin kuukauden aikana, mutta nyt ollaan alettu pääsemään niistäki eroon. Suurin ongelma on ollu ehkä kaahaaminen, sillä sitä ei vaan meinaa saada loppumaan. Joinaki päivinä Julle on ihan unelma ratsastaa ja kuuntelee pelkkää istuntaa, joinakin päivinä siihen ei tunnu olevan mitään hallintaa. Valmennuksiakaan ei oo näkyvissä lähiaikoina.


Tänään oli tosin aika hyvä päivä, vähä meinas taas aluksi kaahottaa mutta Karska huuteli meille aina välillä ohjeita niin Julle alko kulkemaan ihan mallikaasti aina ajoittain. Meinas olla vaan aika epätasanen suusta ja mennä kuolaimen taakse (+etupainoiseksi...), mutta aika hyvin sen sai sieltä pois korjattua. Pitää toivoa että päästäis tästä nyt jatkamaan parempaan suuntaan :) Lopuksi vielä pikku video tämän päiväsestä humputtelusta.2 kommenttia:

 1. Stalkkasin blogisi läpi :) Heppasi on ihana jättipää :3

  t: se tyyppi Chestnutilta

  ps. oma blogini: www.raudattomasti.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitti :D jättipää... onhan sillä ehkä vähä. Mut tsekkaan sun blogin!

   -Sonja

   Poista