5. tammikuuta 2013

Onnellisuutta tavaroista?

Nyt yöllä tulin miettineeksi että miksi kaikki uudet tavarat -hyödylliset tai turhat- tekee onnelliseksi? Kun tuhlaa sen 100e Kingslandin fleecehuppariin tai 80e Eskadronin huopaan, miksi mieliala nousee vähintään sen 100%? Itsellä näin opiskelijana ei ole hirveästi varaa uusiin varusteisiin sunmuihin, mutta nyt kun sain joululahjaksi kaksi lahjakorttia hevostarvikeliikkeisiin, niin tuli heti sellanen "NYT PALJON UUTTA TAVARAA, IHAN SAMA TARVIIKO JULLE NIITÄ VAI EI" -fiilis. Tyhmäähän se on esimerkiksi tuommonen 80e lahjakortti tuhlata pelkkään satulahuopaan, niinkuin tänään tein, ku niillä horzen ja hööksin 20e huovilla pärjää ihan yhtä hyvin.

En siltikään tarkoita etteikö niitä merkkitavaroita kannattaisi ostaa koska halvemmillakin pärjää, mutta aina tällasina "yhyy tuhlasin liikaa ihan turhaan" -hetkinä tekee mieli vaan hakata päätä seinään ja yrittää takoa sitä järkeä sinne päähän että tuollakin 80 eurolla oisit voinu ostaa jotain _järkevää_ tai vaikka säästää sen! Tokihan vertailussa Eskadron on laadultaan paljon parempaa kuin esimerkiksi Horzen tavarat, ja kestää pidempään, mutta jos eteen sattuu samanlainen hevonen kuin Julle, joka repii puolet loimista palasiksi, niin ostan sille mielummin halpisloimen kuin Eskadronin tai Equilinen monen sadan euron loimen, sillä niitä kuitenkin joutuisi ostamaan melko usein.

Musta myös ns. tekstiiliratsastus alkaa mennä nykyään yli. Itsellänikin alkaa kaikki tavarat, niin omat kuin hevosenkin, vaihtua "muodikkaisiin" merkkeihin, ja sitten tulee taas niitä hetkiä kun tajuaa että tälläki rahalla olisin voinu ostaa vaikka itselleni ruokaa tai uudet koulukirjat. Mutta kaikkein naurettavinta, mistä saa esimerkiksi hevostalli.netissä lukea, on toisten haukkuminen varusteiden takia. Ei sillä ole mitään väliä että onko sillä viereisen karsinan asukkaalla selässään Wintecin vai Kiefferin penkki, kunhan se vaan on sopiva. Tai että onko ratsastajalla horzen johdpurit vai Vereduksen saappaat, kunhan ne on mukavat jalassa. Ainahan sitä on mukavampi ostaa niitä hieman kalliimpia, hyvän merkin omaavia varusteita, mutta hevosharrastus ja varsinkin oman hevosen omistaminen on niin kallista, että kovin monella ei oo varaa kuorruttaa itteään ja hevostaan päästä varpaisiin merkkituotteilla. Itse oon törmänny turhankin monesti siihen, että jos vähänkin hienommalle tallille (90% kilpahevosia joilla überhienot varusteet jne) sattuu tulemaan vaikka se puskasuokki jolla on wintecin satula ja hööksistä ostetut halppissuojat, niin sitä suokin omistajaa vaan tylysti syrjitään ja katsotaan nenänvartta pitkin. Ja auta armias jos sitte jonain päivänä ostat sille merkkivarusteita - sehän nyt on aivan noloa jos PUSKASUOKILLA on vaikkapa vereduksen suojat! Voisin heittää tähän esimerkiksi ht.netissä pyörineen topan jossa ex-ravuri lv:n omistaja päätti siirtää hevosensa maneesitallille - hurjaa, eikö? On surullista että porukka ihan oikeasti miettii että kehtaako sitä hevosta viedä hienolle tallille, jos itsellä on tarkoituksena vaikkapa maastoilla päivät pitkät. Ratsastuksen pitäisi olla kiva laji, eikä tallille menon pitäisi olla pakkopullaa. Kun me Jullen kans muutettiin Hietasaareen, oli aluksi itsellä pienoinen paniikki päällä kun puolet tallin hevosista on ainakin jonkin asteen kilpahevosia, ja mulla on pullasuokki jolla on liian iso pää, ja joka osaa juuri ja juuri laukata. Oli ehkä suurin helpotus ikinä kun tajusin että siellä tallilla on tosi hyvä ilmapiiri, eikä kukaan katso tuommosta riiviötäkään nenänvartta pitkin.

Ei mitään maailman laadukkainta teksitä, mutta miettikää nyt ihmiset oikeasti että miten te muita siellä tallilla kohtelette! Ei sillä ole mitään väliä että onko siellä Kilpahevonen isolla K :lla jolla on pelkkiä merkkivarusteita, vai kiva maastomopo jolla on pelkkiä Horzen varusteita - nää kaikki on kuitenki hevosia, eikä sillä pitäisi olla mitään merkitystä että mitä varusteita se toinen ratsukko käyttää!

...Ja nyt vielä loppuun meidän "ostan turhaa tavaraa lol" -päivä. Eli oon kuolannu Eskadronin Next Generation -huopaa vaikka kuinka kauan netistä, mutta en oo koskaan tilannu koska mulla on ollu parempaakin käyttöä sille 75 eurolle. Joululahjaksi kuitenki sain 80e lahjakortin Äimäraution hevostavaraliikkeeseen, ja tulin napanneeksi mukaan kyseisen huovan! Ei siinä, tuolla huovalla mennäänki varmaan vähintään seuraava vuosi, ja varahuopana meillä toimii Horzen (!!!!) huopa, joka on seki päivittäisessä käytössä pysyny oikeen hyvänä.
tällanen lähti mukaan, koulumallina tosin :)
Äimiskältä mukaan lähti myös Horse Comfortin villaloimi, joka tosin oli hitusen liian pieni. Eli jos jollain sattuu olemaan myynnissä "jatkopala" loimen etuosaan, niin ostan oikeen mielellään! :)

2 kommenttia: