1. syyskuuta 2012

Kisakuulumiset

Molemmat videot on nyt lopultaki mun koneella, ja saatte vihdoinki kuulla Jullen kaksista ensimmäisistä kisoista :) Karska ratsasti molemmissa kisoissa, joista ensimmäiset meni selvästi paremmin. Videoiden laatu on huikeaa ja oon maailman paras kuvaaja joten hevosta ei näy välillä ollenkaa.. Yritän seuraavista videoista saada ainaki paremmin kuvattuja jos ei muuten! Ja videot on tosiaan mykistettyjä, ihan siitä syystä että varsinki toisessa videossa höpötin kaikkea tosi sekavaa..Eli ensimmäiset kisat oli Muhoksella, Pikkaralassa. Korkeutta esteillä oli 55-65cm, ja Julle oli ihan täpinöissään ku päästiin kisapaikalle! Matkustus onnistu helposti, Julle on tosi hyvä matkustaja vaikka välillä meinaakin jumittaa lastaussillalla.

Kisapaikalla Julle kävi todella kuumana. Ekat kisat ikinä ja ympärillä oli monta kymmentä hevosta, nii sekoaahan siinä vähemmästäkin. Minusta ei hirveästi apua ollu ku käsi oli vielä kantositeessä, mutta onneksi meillä oli mukana Karskan äiti, joka Jullea sitte aluksi talutteli ku se vaa hyppi ja sinkoili. Suitsetki päätettiin laittaa sille jo traikussa päähän, ja onneksi laitettiin :D
Verryttelyssä Julle oli tosi hämmentyny eikä suostunu laukkaamaan. Hypyt oli ihan ok, mutta jännitti hirveästi kaikkea.
Ite radalla oli tosi kiva ainaki näin ulkopuolisen silmin! Laukka tosin oli tosi järkyttävän näköstä ja Julle ei olis halunnu laukata ollenkaa. Oli meinannu myös muutaman kerran kieltää, mutta pienellä kannustuksella menny yli. Muuten oli tosi kivan näkönen rata, mutta sarjan toinen este tippu koska Julle hyppäsi ensimmäisen esteen tosi oudosti. Mutta tosi tyytyväinen olin, Julle kuitenki näytti olevan kuulolla siellä radalla eikä sählänny omiaan :) Virhepisteitä tuli siis 4.Toiset kisatki oliki sitte melkonen pohjanoteeraus.. Korkeutta taisi olla se 60cm, jos en ihan väärin muista, ja kisat oli Jäälintallilla. Esteet vaikutti paljo isommilta, joka saattaa johtua siitä että kaikki esteet tosiaan oli sen 60cm, sillä Pikkaralassa oli tosiaan niitä pienempiäkin esteitä. Julle oli kokoajan tosi jännittyneen näkönen, ja heti tallille tultaessa huomasin että nyt ei oo kyllä hevosella menny jonku kans nallekarkit tasan ku oli niin kiukkusen olonen. Verkassa oli vielä ok, meinasi kieltää mutta rohkasulla meni yli. Laukka pyöri hyvin!
Ite rata oliki sitte vähän erilainen... Ekalle esteelle kiemurteli mutta hyppäsi yli, toiselle kielsi kahesti. Kolmannella kerralla meni yli. Neloseste meni hyvin, mutta sitte tuli ratsastajalla ja Jullella pikku väärinkäsitys. Julle olis halunnu kääntyä oikealle heti esteen jälkeen, Karska olis halunnu kiertää eessä olevan esteen kauempaa parempaa reittiä varten. Ja niinhän siinä kävi että Karska tippu! Ei kuitenkaa käyny pahasti, lähettiin siitä vielä loppuverkkaamaan omalle kentälle ja käytiin kahlailemassa. Tän jälkeen ei tosin olla hypätty, että pitää toivoa ettei oo jääny kieltely päälle... Ens viikolla olis itsellä tarkotus hypätä, nii sen näkee sitte että kielteleekö Julle vai ei :)

Mulla on tosiaan liikuntakielto virallisesti voimassa ylihuomiseen, mutta oon nyt viikon ajan ratsastellu aina sillon tällön, ja tuntuu kyllä tosi hyvältä päästä taas ratsastamaan! Julle on keränny tuota mahaa muutaman viikon aikana ihan kiitettävästi, mutta nyt ku on uudet kengät alla ja säännöllistä liikutusta luvassa, nii eiköhän se mahaki pienene! 

2 kommenttia:

  1. Kivan näkönen velmu tää sun heppa! :) Onko teillä minkälaiset tavoitteet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, se on:) Ja eipä meeillä mitään suurempia tavotteita, jos joskus päästäis kilpaileen aluetasolla nii se ois enemmän ku tarpeeks ku tolla ois varsinki esteillä ponnua. Mut sen näkee nyt ku alotellaan tätä valmentautumista!

      Poista