17. maaliskuuta 2012

Kevät tuloillaan!

Kuten varmaan kaikki hevosenomistajat ja ratsastajat ylipäätään tietää, nii kevät on ihan mahtavaa aikaa hevosten kanssa - jos ei vaan tätä loskan ja tierojen määrää lasketa... Eilisen koulutuuppailun jälkeen päätin tänään lähteä maastoon, vaan eihän siitä mitään tullu ku ensimmäisten 10m aikana hevonen keräsi valtavat tierat joka kavioon, joten päätin kääntyä takaisin ja keskittyä maastakäsin työskentelyyn. Harjoteltiin ihan perusjuttuja, taka- ja etuosan väistättämistä, peruutusta jne. Jos maastakäsin haluaa hevosen kanssa jotain hommata, nii kannattaa lukea Tuire Kaimion  Hevosen Kanssa -kirja! Täynnä hyviä vinkkejä ja harjotuksia.

Tätäki piti alkutalvesta kokeilla!
Ja koska mun luonteeseen kuuluu se, että jos saan jonkun idean niin se pitää päästä heti toteuttamaan, päädyin ratsastamaan Jullella riimulla ja riimunnnaruilla. Kypärä oli jäänyt päähän ratsastusyritykseltä, ja siinä sitten hvosta väistättäessä ajattelin että mitähän tuo sanois jos hyppään selkään ja ratsastan pelkillä riimunnaruilla... Kipasin pikasesti tallista toisen narun, sitte ne kaks narua riimuun kiinni ja hyppäsin selkään. Aluksi käännökset oli tosi hukassa, mutta oli kyllä ihan mahtava fiilis sitte ku hevonen toimi lähes pelkästään istunnalla. Pysähyksissä ja peruutuksissa tosin piti kiristää vähän naruja, mutta muuten meni tosi kivasti!

Julle on myös kehittyny tässä viimeaikoina aika paljo. Loskakelit tosiaan nyt tekee sen ettei voida hirveästi harjotella, mutta tuossa viime viikolla menin koulua ilman satulaa, ja oli niin mahtava fiilis ku tunsi että aina muutaman askeleen ne takajalat polki jo paremmin alle, ja Julle myötäski jo vähäsen. Jospa siitä saadaan se kouluponi leivottua tässä vähitellen, kunhan lihakset kehittyy ja heppa tajuaa että mihin kannattaa pyrkiä. Ens viikolla saadaan onneksi uudet kengätki jalkaan, täällä pohjosessa tuntuu olevan niin vaikea saada kengittäjää ettei mitään rajaa... Tuntuu että kaikilla on ainaki kolmen viikon jonot jo valmiiksi.


 Minulla puolestaan oli tällä viikolla haku, eli hain ens vuotta varten kouluun. Lukio odottaa eessäpäin, ja samalla myös muutto Jullen kans. Vielä ei oo varmuutta että mihin - se on joko Pudasjärven keskusta, Oulu tai Sotkamo. Paha valinta, paha valinta :D Mutta nyt pidän sen poissa mielestä ainaki pääsykokeisiin asti, ei vaan jaksa stressata.

Pakkohan se oli saada myös (ei niin edustava) kuva tästä riiviöstä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti